Siti Jamumall Berk0rban Demi Abang 0KU, Kini Miliki Rumah Jutaan Ringgit!

Berkat peng0rbanan pempengaruh atau influen’cer Siti Jamumall menjaga abangnya yang juga orang kelainan upaya (0KU), Mohd Khairul Nizam Wahiddin, 33, terbayar apabila dia kini menjadi antara usahawan muda berjaya.

Kondominium RM1 Juta

Siti Jamumall, 23, atau nama sebenarnya Siti Suriani Wahiddin bukan saja mampu membina jenama perniagaan sendiri tapi berjaya membeli rumah pertama jenis kondominium mencecah RM1 juta yang terletak di Setia Alam, Shah Alam, Selangor.

“Pada 2016, saya dah mula ikut abang untuk pergi ke program belajar mengenai bisnes. Jadi, waktu itu saya melihat sendiri bagaimana abang seorang 0KU tapi tetap bekerja ker4s untuk meny4ra dan membantu keluarga. Melihatkan perjalanan bisnes itu, saya mula memasang niat nak tolong abang untuk mering4nkan beb4nnya.

“Nak dijadikan cerita, dua hari sebelum menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), saya terpaksa terbang ke Tokyo, Jepun untuk mengikut abang. Waktu itu dia tak pernah pak.sa saya untuk pergi cuma saya sendiri yang nekad sebab saya tahu kalau bukan saya yang bantu abang di sana, siapa lagi.

“Abang saya tak boleh menulis dan nak angkat tangan pun tak boleh. Jadi kena ada orang yang bantu tengokkan dia dalam kelas. Saya berk0rban untuk jaga abang bila dia pergi ke Jepun. Pada hari itu juga tarikh di mana lahirnya perniagaan yang saya bina hingga hari ini.

“Alhamdulillah, tahun ini adalah tahun kegemilangan saya juga di mana selepas mendapat Lamborghini daripada Mommyhana dan sekarang ini dapat juga saya memiliki rumah pertama dengan harga mencecah RM1 juta. Saya boleh cakap, pelajaran itu bukanlah tak penting tapi kena tahu sebab saya tak ambil SPM dan putvskan untuk sambung belajar dalam bidang bisnes dengan saya punya mentor,” katanya.

VIDEO:

“Dalam Bisnes Kena Ikhlas”

Berkongsi lanjut mengenai perjalanan bersama abangnya, Siti Jamumall berkata syarikat abangnya pernah berhut4ng hampir RM1 juta.

“Orang nampak abang macam hebat tapi mereka tak tahu di sebalik membuat bisnes tanpa ilmu sangat susah. Hampir RM1 juta hut4ng syarikat yang perlu dit4nggung dengan abang yang tidak bergaji hampir enam bulan. Saya kas1han dan dalam hati niat cuma satu saja, saya nak tolong abang dan kalau boleh untuk bantu keluarga juga.

“Niat saya ikhlas sebab saya berpegang kepada prinsip diri. Bila balik kami tak mampu nak buat iklan berbayar, kami buatlah ‘live’ sebab percuma. Saya buat setiap hari secara konsisten dan Alhamdulillah masuk tiga bulan dapat bina nama dan dah ada jualan. Jadi, dari situ dapat selesaikan segala hut4ng.

“Kalau minat bisnes buat betul-betul dan jangan putvs asa. Dalam bisnes pasti ada cab4ran tapi kena percaya bila ikhlas dan niat itu baik Tuhan akan tolong. Saya tak pernah m1mpi dan jangka pada usia 23 tahun boleh dapat semua ini. Saya percaya bila usaha dan buat sampai dapat tak akan pernah s1a-s1a,” katanya lagi.

Lebih memb4nggakan Siti Jamumall apabila berjaya membantu ramai peniaga bumiputera.

“Sejak melancarkan produk terbaharu di bawah jenama Whitekish O2 Bubble, Alhamdulillah saya berjaya membantu ‘affiliate’ yang tidak perlu mengeluarkan sebarang modal pun dan mereka berjaya mendapat RM30,000 dalam masa dua hari. Saya bersyukur sangat dapat bantu orang di luar sana mungkin orang nak cari pendapatan tambahan melalui TikTok. Saya sangat seronok bila tengok mereka boleh tambah pendapatan. Sesiapa yang nak belajar buat bisnes kami juga ada buat kelas. Tak susah dekat hujung j4ri saja,” katanya menutup bicara.

 

Sumber:Murai.my

Be the first to comment on "Siti Jamumall Berk0rban Demi Abang 0KU, Kini Miliki Rumah Jutaan Ringgit!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*