“Walaupun Saya Ketua Keluarga, Dia Ajar Urus Waktu Solat Dengan Elok” – Dedikasi Ucapan Istimewa, Ajak Shiro Hargai Isteri

Pelawak dan penyampai radio Ajak Shiro melayangkan ucapan penghargaan kepada isterinya, Afifah Amin yang menyambut hari guru semalam. 

Menerusi laman sosial Instagram, Ajak atau nama sebenarnya, Mohamad Hanaffi Razak, 34, berkongsi foto berdua bersama satu ucapan hari guru dedikasi khas buat isterinya. 

“Walaupun saya adalah ketua keluarga, tapi dia banyak mengajar saya. Mengajar saya tentang berjimat, gigih bekerja, cara menegur anak-anak, urus waktu solat dengan elok, terus berdiri ketika saya jatuh dan erti hidup sebagai seorang suami.

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Walaupun saya adalah ketua, tapi dia banyak mengajar saya… . Mengajar saya tentang berjimat, Mengajar saya untuk gigih bekerja, Mengajar saya cara menegur anak2, Mengajar saya urus waktu solat dengan elok, Mengajar saya untuk terus bediri ketika saya jatuh, Mengajar saya erti hidup sebagai seorang suami, . Tanpa kamu mana mungkin saya belajar semua ini…Paling penting,terima kasih kerana kamu mengajar anak2 kita, walaupun letih selepas pulang mengajar anak2 murid kamu🙏 . Selamat Hari Guru pada isteri saya yang sangat saya syintai…😝 Semoga kamu terus gigih mencurah ilmu kepada anak bangsa… . *Malam ni ada kelas ke Cikgu Pipah?🤓 . @afifahamin . #selamatharigurupdasemuaguru2diMalaysia #pendidik #sayaajakdansayatidaksombong

Siaran dikongsi oleh Ajak Shiro (@ajakshiro) pada

“Tanpa kamu mana mungkin saya belajar semua ni. Paling penting, terima kasih kerana kamu mengajar anak-anak kita walaupun letih selepas mengajar anak-anak murid kamu. 

“Selamat hari guru buat isteri saya yang sangat saya cintai. Semoga kamu terus gigih mencurah ilmu kepada anak bangsa,” tulis Ajak menerusi ruangan kapsyen. 

Hasil tinjauan Gempak di ruangan komen, ramai yang terharu dengan ucapan Ajak tersebut.

“Betul tu, tulang belakang kita. Ke kiri, ke kiri la kita. Ke kanan, ke kanan la kita. Selamat hari guru,” komen seorang wargamaya. 

“Sweetnya ucapaan suami cikgu Pipah,” kata seorang wargamaya.

“Sweet la Ajak ni. Tersentuh hati bila baca caption,” puji seorang wargamaya lagi. 

Sehingga kini, foto tersebut telah mendapat hampir 27,000 tanda suka daripada warga Instagram.

Hasil perkongsian hidup Ajak dan Afifah, pasangan tersebut dikurniakan tiga cahaya mata, Mohamad Jad Thaqif, 10, Mohamad Had Thaqif, 7, dan Nada Soffea, 5.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

 

Sumber : GEMPAK

Be the first to comment on "“Walaupun Saya Ketua Keluarga, Dia Ajar Urus Waktu Solat Dengan Elok” – Dedikasi Ucapan Istimewa, Ajak Shiro Hargai Isteri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*